Mobiltelefonen fungerar minst lika bra som en professionell kamera 2019

Alla har en mobiltelefon i fickan nuförtiden. Nästan alla mobiltelefoner har också kameror som är nästintill oslagbara och endast professionella och extremt dyra kameror slår dem när det kommer till prestanda.

Apple:s nya iPhone 11 släpptes för bara några veckor sedan och telefonen har en kamera som slår hela marknaden med hästlängder. Här får man hela 3 st kameror i ”Pro”-versionen och dessa kameror kan till och med användas vid professionellt bruk.

Filmer filmas med iPhone 11 kameran och få vet om detta faktum. Man behöver alltså inte köpa dyra och professionella kameror om man önskar ta bra bilder utan nästan var smartphone har en kamera som heter duga numer!

Fördelarna med smartphone kameran är många

Professionella kameror kan kosta oerhört mycket pengar idag och det är inte ovanligt att man behöver punga ut flera tusenlappar för att betala för kameran.

Allt detta för att helt enkelt ha ytterligare en mackapär att bära runt på, ytterligare en sak att ha i ryggväskan och behöva plocka ut för att fånga den perfekta bilden.

Varför inte helt enkelt bara ta fram smartphonen som man ändå bär runt på hela tiden? Ta drömbilden som man är ute efter och omedelbart ladda upp bilden till molnet för att sedan ha tillgång till denna var man än befinner sig? Kunde inte vara enklare och smidigare.

Utöver denna, väldigt uppenbara fördel, så slipper man också betala för ytterligare en produkt utan kan istället helt enkelt köpa en produkt (mobiltelefonen), och ha hela behovet försett med en riktigt bra kamera som knappt går att förbättra på något sätt.

Den som har ont om pengar må fortfarande ha en smartphone. Man kanske går i tankarna om att ansöka om ett snabblån för att betala för en ny kamera. Detta behöver man inte göra! Har man en smartphone har man kamerabehovet försett, alltså, och behöver verkligen inte köpa en helt ny, separat kamera för att ta bra bilder.

En annan fördel är att man med smartphone kameran också får en massa mjukvaror som medföljer telefonen. Det är enklare än någonsin att manipulera sina bilder och editera de i realtid utan att behöva ladda in bilderna på datorn och använda sig utav professionella verktyg för att piffa upp bilderna och fina till dem. Med en smartphone kan man göra detta direkt i mobiltelefonen och slipper en massa extra steg för att snygga till bilderna.

En tredje fördel är att smartphonen också är en videokamera. Man behöver alltså inte köpa en professionell videokamera när man köper professionella kameror utan smartphonen har båda dessa inbyggda i ett.

Så länge man inte är ett verkligt proffs som verkligen behöver en kamera som sticker ut eller har en unik egenskap så finns det faktiskt inga anledningar till att inte använda smartphone kameran. Alla bär vi på en smartphone idag och alla bär vi därmed på en professionell och väldigt kapabel kamera—och detta vet få om!

Prova att ta en bild nästa gång du är ute eller på semester och se hur bra kameran verkligen är. Så fort du märker detta kommer du snart uppskatta mackapären du alltid bär runt på mycket mer och kommer vara medveten om hur bra kameran faktiskt är. Den är kapabel och snart nästan helt oslagbar.