Väldigt enkelt att fånga Europa på bild

Världen består av en massa olika arkitekturer och i Europa är denna arkitektur väldigt omfattande och unik.

Ingen annanstans på jorden kan man hitta den arkitektur som går att hitta i Europa och att ta en bild med dessa hus och hem ger den europeiska känslan som man bara kan fånga i Europa. Det är således oerhört enkelt att fånga ”Europa” på bild och att ta bilder på europeiskt landskap är väldigt enkelt idag. Det kvittar om man befinner sig i Tyskland eller Sverige. Landskapet och arkitekturen ger samma känsla vilket gör det oerhört enkel för en som fotograf att fånga just denna känsla.

Vad är det som gör Europa till ”Europa”?

Rothenburg, europeisk arkitekturSom tidigare nämnts är europeisk arkitektur väldigt unikt och härligt att beskåda.

Det som ger en gata eller trottoar den europeiska känsla Europa är känt för är just väganläggningen, husen och arkitekturen.

Europa är en gammal kontinent. Här har historia kommit och gått. Med hjälp av nätet kan vi idag dock beskåda kvarlevor från Europeisk historia utan att behöva lämna hemmets lugna vrå. (Bor man i en liten stad och vill visa upp sin europeiska omgivning är det alltid enkelt att själv starta en hemsida, köpa domännamn och lägga upp bilderna på nätet för andra individer, som en själv, att sitta och titta igenom.)

Husen och färgerna

En av de mest ikoniska arkitekturen i Europa är de färgglada husen av trä och sten. Dessa kan man se i nästan var europeisk stad—speciellt i städer längs med kanaler som Köpenhamn, Amsterdam och var stad runt om i Tyskland.

Ingenstans på jorden går denna arkitektur att hitta förutom i Europa, vilket är varför man associerar den arkitekturen med just denna kontinent.

Olika arkitekturer i olika delar av världen

I Europa är vi vana med den arkitektur vi har runtom oss. I Kina avnjuter man en annan form av arkitektur, dock. Här blir man glad om omgivningen ger en ”Zen”-känslan.

Detsamma gäller i andra delar av Asien, som Japan och Sydkorea. Man vill ha koi-dammar och man vill ha trekantiga tak. Olika delar av världen har olika arkitektur vilket är ännu en anledning till att det är så pass enkelt för en som fotograf att fånga känslan genom att helt enkelt snappa en bild på något ikoniskt ur var kontinent, och så har man snabbt en bild som utstrålar en känsla unik till den kontinenten.

Ikoniska städer i Europa

Några av Europas mest ikoniska städer som bullrar om denna arkitektur är:

  • Brygge
  • Köpenhamn
  • Frankfurt
  • Amsterdam
  • Bryssel

Vill man se hur rika i Europa en gång i tiden levde kan man besöka London, som var världens New York under 1800-talet.

Här finns pampiga Viktorianska byggnader till höger och vänster. Den ena byggnaden rikare än den andra. Paris likaså.

Många städer finns i Europa där man kan hitta allt möjligt som utstrålar unik Europeisk arkitektur och för den som är intresserad av att avnjuta det unika Europa har att erbjuda är det idag också fullt möjligt att bila runtom i Europa och besöka den ena staden efter den andra. Allt i enlighet med det man är intresserad över.